Зливи та грози накриють Україну: в яких областях прогнозують негоду

    484

    У неділю, 16 червня, Україну знову накриють зливи та грози. На всій території країни очікується хмарна погода з проясненнями, тож парасольки стануть вашим найкращим другом.

    Дощі та грози: де очікувати негоду

    Український гідрометеорологічний центр повідомляє, що дощі охоплять майже всю країну, крім західних областей. Найсильніші опади прогнозуються у південних, центральних та Харківській областях. Готуйтеся до граду і шквалів зі швидкістю 15-20 м/с – не забувайте про безпеку!

    Вітер і температура

    Вітер переважатиме північно-східний, але з часом зміниться на південно-західний зі швидкістю 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від 12 до 17 градусів тепла, а у західних областях буде трохи прохолодніше – від 8 до 13 градусів. Вдень очікуються приємні 20-25 градусів, а у східних та південних областях – навіть до 28 градусів тепла.

    Київ: дощовий прогноз

    Не оминув дощ і столицю. У суботу, 15 червня, після обіду Київ накрило сильними опадами. Деякі вулиці міста підтопило, а вода зливоприймачів буквально била фонтаном. Тож мешканцям столиці варто бути обачними та підготуватися до подібних ситуацій.

    Загалом, нас чекає мокрий і неспокійний день. Тож тримайте парасольки наготові та будьте обережні на дорогах!