Apple представила ШІ-функції Apple Intelligence з глибокою інтеграцією в iOS та macOS

    23

    Ось і компанія Apple приєдналася до гонки ШІ. На минулому заході WWDC 2024 гігант з Купертіно представив функції під загальною назвою Apple Intelligence.

    Це приблизно такі функції на основі штучного інтелекту, які ми вже бачили в інших виробників, але не без досить унікальних рішень.

    Список того, що входить до Apple Intelligence, досить великий. Система може працювати з текстом. Зокрема, виділяти головне, підбивати підсумки, переказувати більш простою мовою тощо. Також ШІ може змінити стиль тексту користувача, зробивши його, наприклад, більш формальним.

    ШІ тепер інтегрований і в систему повідомлень iOS. Це називається Priority notifications. Завдяки ШІ важливі повідомлення відображаються зверху стосу, дозволяючи відразу зрозуміти, на що слід звернути увагу. Крім того, повідомлення тепер можуть об’єднуватись, тому ви зможете швидше їх обробити.

    У програмі пошти є можливість натисканням однієї кнопки отримати коротку вибірку великого листа. А ще ШІ вміє записувати дзвінки та робити стенограму. Звичайно, є можливість генерувати зображення за текстовим описом, а також ШІ може створити те, що Apple назвала Genmoji, тобто згенеровані емодзі.

    Функція Image Wand може перетворити ваш чорновий малюнок у відповідне зображення у додатку «Нотатки». Достатньо пальцем або Apple Pencil намалювати коло навколо ескізу, і Image Wand проаналізує вміст навколо нього, щоб створити додатковий візуальний елемент.

    У галереї ШІ допоможе створити фільм на основі вибраних фотографій та відео або на основі опису того, що ви хочете отримати від фільму. ШІ сам знайде відповідні матеріали. Також у Apple тепер є альтернатива магічній гумці в Pixel. Ця функція так само здатна видаляти об’єкти з фотографій.

    Змінилася й Siri. Ймовірно, правильніше було б сказати, що це зовсім нова система, оскільки фактично в неї інтегрували ChatGPT, але Apple говорить про значні поліпшення. Голосовий помічник краще розуміє мову, вміє розуміти контекст і дозволяє виконувати різні дії з використанням різних додатків системи.

    Також завдяки можливостям GPT оновлена ​​Siri вміє розуміти те, що відбувається на екрані пристрою і виконувати дії, відповідно, отримувати інформацію з різних програм iOS і використовувати їх в іншому програмному забезпеченні. Загалом це те, чого не вистачає іншим виробникам смартфонів — загальний ШІ-асистент, який вміє працювати із системою загалом, а не з якимись окремими завданнями, не пов’язаними між собою.

    Щоправда, працювати це все буде тільки на нових пристроях. У випадку iPhone це поточні iPhone 15 Pro і Pro Max, а лінійка iPhone 16 буде охоплена одразу вся. У випадку ПК це всі Mac на основі SoC M1 або новіші.

    Також, на жаль, ті функції ШІ, які пов’язані з мовою, спочатку працюватимуть лише англійською. Інші мови додадуть пізніше, але поки що без конкретики.



    • інші новини