Справжній погодний хаос: де в Україні очікувати сильні зливи, грози та град

    415

    Українська синоптикиня Наталка Діденко прогнозує справжній погодний хаос на понеділок, 10 червня. Температурні контрасти, зливи, грози та навіть град – ось що чекає на нас цього дня.

    Де очікувати зливи та грози

    Західні та північні області країни першими відчують на собі “гнів природи”. За словами Діденко, у цих регіонах передбачаються сильні зливи, грози, шквальний вітер і град. Особливо обережними варто бути жителям Вінниччини, Черкащини та Одещини, де також прогнозують короткочасні дощі з можливими шквалами та градом.

    Спека на сході та півдні

    На сході України, в Дніпрі та околицях, а також на Миколаївщині, Запоріжжі та в Криму – погода обіцяє бути спокійнішою, без істотних опадів. Тут пануватиме спека: температура повітря підніметься до +34 градусів. Захід країни зупиниться на +26 градусах, а у Чернівецькій області – до +30 градусів. На решті території термометри покажуть від 25 до 29 градусів тепла.

    Прогноз для Києва

    Київ також не уникне нестійкої погоди. Мешканців столиці очікують короткочасні дощі, грози з можливими шквалами та градом. Температура повітря в Києві сягне +26 градусів.

    Поради від синоптикині

    Діденко радить бути готовими до мінливої погоди: “Погода буде нестійка, стрибуча, яскрава. Візьміть парасолі, ‘корвалоли’, заховайтеся від грози, сильна злива може забити стоки і вулиця ‘попливе’. Ставте авто на узвишші. Літо, як літо. Це ще смерчів не видно було”.

    Літні перспективи

    Літо 2024 року в Україні обіцяє бути теплим, але не надто спекотним. Середня сезонна температура, за прогнозами, перевищить норму на 1-2 градуси.

    Так що готуйтеся до контрастів, мінливої погоди та не забудьте парасольки!



    • інші новини