Північна Корея здійснила невдалий запуск супутника-шпигуна

    17

    Північна Корея спробувала вивести на орбіту власний розвідувальний супутник, але місія закінчилася невдачею — через несправність першого ступеня ракета вибухнула, повідомляє Associated Press з посиланням на офіційні ЗМІ країни.

    Північнокорейська ракета стартувала 27 травня приблизно о 22:44 за місцевим часом (14:44 за Києвом) з полігону Тунчанрі (Tongchang-ri) в провінції Пхенан-Пукто – вона взяла південний напрямок над Жовтим морем, але вже через дві хвилини її уламки опинилися в територіальних водах КНДР, повідомляє інформагентство Yonhap з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) Південної Кореї. Влада японської префектури Окінава розіслала місцевим жителям попередження про ракетну небезпеку та евакуацію через систему оповіщення J-Alert. Аеропорт Наха в Окінаві призупинив роботу, але після катастрофи ракети попередження було скасовано.

    У листопаді минулого року КНДР запустила свій перший супутник-розвідник Манріген-1. Апарату вдалося зробити знімки Білого дому та Пентагону, а також деяких американських військових баз. Цього року КНДР розраховувала запустити ще три такі апарати.



    • інші новини