Відключення світла влітку: що чекає українців

    54

    Українці проведуть літо з графіками відключень електроенергії. Зі зростанням температури посилюється енергетичний дефіцит, адже населення буде активніше охолоджувати свої помешкання та офіси. Про це повідомила речниця “Укренерго” Марія Цатурян у коментарі для OBOZ.UA.

    Чому влітку більше відключень

    Цатурян пояснює, що влітку бізнес також активніше використовує охолоджувальне обладнання. З підвищенням температури збільшується споживання електроенергії в Україні. Це додає навантаження на енергосистему, яка вже відчуває дефіцит електроенергії. В результаті відключення світла можуть стати частішими та довшими.

    Економія електроенергії – нова норма

    Марія Цатурян наголошує, що українцям слід звикати ощадливо користуватися електропристроями. “Треба усвідомити, що графіки погодинних відключень, які є вимушеним заходом для балансування системи, з нами надовго. Ощадливий режим споживання електрики має стати доброю звичкою”, – зазначила вона.

    Плани на відновлення енергосистеми

    Речниця “Укренерго” запевняє, що енергетики активно ремонтують, відновлюють та привозять нове обладнання, замінюють пошкоджене. Мета полягає у відновленні максимальної потужності енергосистеми до початку наступного осінньо-зимового періоду.

    Складнощі наступної зими

    Цатурян попереджає, що наступна зима також буде складною. Важливо зосередитися на двох пріоритетних завданнях: відновленні всього, що може бути відновлено, та залученні приватних інвесторів для розвитку нових потужностей.

    Як раніше повідомлялося, через необхідність відновлення генеруючих потужностей українців чекає нова хвиля підвищення тарифів на електроенергію. Цього разу планується застосувати диференційований підхід у формуванні нових цін.



    • інші новини