Українців попередили про “брудний” дощ: чи варто хвилюватися

    97

    Цього тижня українці можуть побачити щось незвичайне – “брудні” дощі. Таке явище спричиняється пилом, що приносить вітер із пустельних районів Сахари. Не лякайтеся, якщо небо стане мутним, а видимість зменшиться. Це природний феномен, який не несе загрози для здоров’я.

    Що кажуть синоптики

    Синоптик Ігор Кібальчич повідомив, що протягом 27-28 травня в Україну надійде пил із пустель Середньої Азії. У деяких регіонах це може надати хмарам жовтого відтінку. Дощові краплі, змішані з пилом, не будуть кристально чистими, але цей дощ допоможе очистити атмосферу, і концентрація пилу у повітрі не перевищить небезпечних рівнів.

    Рідкісне явище чи нова норма

    Вазіра Мартазінова, експертка з кліматичних змін, зазначила, що пісок з Сахари, який доходить до України, – досить рідкісне явище. Воно залежить від атмосферної циркуляції, тому влітку ми можемо побачити ще кілька таких випадків.

    Отже, “брудний” дощ – це не привід для хвилювання. Насправді він навіть приносить користь, очищуючи повітря. Тож, коли побачите мутні краплі на своєму вікні, знайте, що це природний процес, який не несе загрози для вашого здоров’я.



    • інші новини