У Telegram з’явився офіційний чат-бот Microsoft Copilot: що він може та як скористатися

    137

    Microsoft запустила бета-версію свого чат-бота Copilot у популярному месенджері Telegram. Чат-бот, побудований на базі штучного інтелекту, здатний виконувати різноманітні завдання та відповідати на запитання користувачів безпосередньо у месенджері.

    Щоб скористатися чат-ботом, необхідно увійти в Telegram і запустити Copilot за офіційним посиланням. Після привітання буде запропоновано пройти реєстрацію, яка може не всім сподобається, оскільки необхідно підтвердити телефон. Після проходження аутентифікації Copilot повідомить про ліміт безкоштовного використання в 30 запитів. Тобто, користувач може поставити роботу не більше 30 питань за період 24 години, після чого доступ буде призупинено до початку наступного періоду.

    Можливості чат-бота в Telegram вражають. Наприклад, Copilot здатний порекомендувати фільми або серіали, ґрунтуючись на останніх новинках кіноіндустрії та відгуках кінокритиків. Як пише автор статті на Trashbox, при запиті фільмів про динозаврів бот надав список із 4 картин з коротким описом сюжетів уникнувши при цьому спойлерів. Також були посилання на джерела інформації, якими скористався ШІ.

    Однак за більш конкретних питань Copilot давав, на жаль, досить загальні відповіді. Наприклад, на запит про підбір оптимальної відеокарти для гри Dota 2 у роздільній здатності 4K бот запропонував кілька моделей для комфортного 4K геймінгу, але явно надмірних для запуску цієї конкретної гри.

    Натомість чат-бот продемонстрував відмінні результати під час роботи з програмним кодом. Йому було надано фрагмент коду з помилкою, і він не лише виявив проблему, а й запропонував спосіб виправлення. Таким чином, у сфері програмування рекомендації Copilot виглядають дуже корисними.

    Інтеграція чат-бота Copilot у популярний месенджер однозначно цікавий крок, навіть попри обмежений ліміт запитів та надто узагальнені відповіді на деякі поставлені питання. Можливість отримувати рекомендації ШІ прямо в Telegram виглядає багатообіцяючою і може стати в пригоді для вирішення багатьох повсякденних завдань. Чат-бот доступний від 25 травня. Докладнішу інформацію можна отримати на сайті Microsoft.



    • інші новини