Дощитиме по всій Україні: коли очікувати опади та чи будуть затяжні зливи

    2943

    Найближчими днями всю Україну накриють дощі, а в деяких областях пройдуть грози, повідомляє Укргідрометцентр. Давайте розберемося, коли чекати опадів та як довго вони триватимуть.

    Коли по всій Україні йтиме дощ

    Синоптики прогнозують, що протягом найближчих трьох діб на Півдні, в деяких центральних областях, а також вдень 28 травня в західних регіонах пройдуть короткочасні дощі з грозами. На решті території буде без опадів.

    Вітер буде переважно північно-східний, зі швидкістю 5-12 метрів на секунду, а 26 травня в Південно-Східній частині можливі пориви до 15-20 метрів на секунду.

    Температура повітря вночі становитиме 9-15 градусів, вдень підніметься до 22-28 градусів. Втім, на Південному Сході, а також 27-28 травня на Півдні, в більшості центральних областей та Карпатському регіоні температура буде дещо нижчою – 18-24 градуси.

    Згідно з орієнтовним прогнозом, 28 травня дощі пройдуть у більшості областей, а вже 29 і 30 травня опади очікуються по всій Україні. Втім, ці дощі будуть короткочасними.

    Яка буде погода у червні

    Середня місячна температура у червні 2024 року в Україні прогнозується на рівні 19-23 градуси, у гірських районах – 16-19 градусів тепла. Це на 1,5-2 градуси вище за норму. Місячна кількість опадів очікується в межах 49-90 міліметрів, у Карпатах та місцями на Прикарпатті – 117-171 міліметра, що відповідає нормі.

    Для порівняння, кліматична характеристика червня вказує на абсолютний мінімум температури повітря 1-9 градусів тепла. Однак, у гірських районах, Волинській, Рівненській, північних, північно-східних та Дніпропетровській областях місцями можливий навіть невеликий мороз – від 0,3 до 3,4 градуса, а на високогір’ї Карпат – до 5 градусів морозу.

    Абсолютний максимум температури досягатиме 32-38,5 градусів, а в Одеській, Херсонській, Харківській та Луганській областях – до 39-39,8 градусів. В гірських районах цей показник сягне 25-33 градусів.

    Будьте готові до зміни погоди та бережіть себе під час можливих гроз і злив.



    • інші новини