NASA розробляє імпульсно-плазмову ракету, яка зможе досягти Марса за 2 місяці (відео)

    575

    Висадка людей на Марс — одна з головних цілей космічних агентств, проте на шляху її реалізації є безліч технічних викликів. Один із ключових — необхідність швидкого та ефективного транспортування вантажів та екіпажу. Наявні ракетні технології дозволяють здійснювати перельоти протягом 6-9 місяців залежно від взаємного розташування планет.

    Інноваційна імпульсно-плазмова ракетна система (PPR), яку розробляє компанія Howe Industries на замовлення NASA, може стати розв’язанням цієї проблеми. За заявами аерокосмічного агентства, технологія здатна скоротити час польоту до Марса лише до двох місяців.

    Двигун установки PPR має дуже високий питомий імпульс (Isp) – ключовий показник ефективності ракетного двигуна. Це досягається за рахунок використання енергетичної системи на основі керованого поділу атомів, що робить PPR значно компактнішим і ефективнішим за попередні аналоги.

    Більш потужний та компактний двигун дозволить також встановити на космічному кораблі додатковий захист від галактичних космічних променів – однієї з головних небезпек для екіпажу під час тривалих міжпланетних польотів.

    Зараз концепція PPR знаходиться на другій фазі досліджень у рамках програми NASA Innovative Advanced Concept (NIAC). На цьому етапі розробники зосередяться на оптимізації конструкції двигуна, проведенні експериментальних перевірок та створенні захищеного космічного корабля для пілотованих польотів на Марс.

    Успішна реалізація проєкту PPR може стати ключовим кроком на шляху створення постійної бази людини на Червоній планеті — давньої мрії NASA.



    • інші новини