У iOS 18 з’явиться управління поглядом та захист від заколисування

    79

    Компанія Apple розповіла про деякі нові функції, які з’являться у майбутній операційній системі iOS 18, чий повноцінний анонс очікується у червні на щорічному заході WWDC. Серед іншого нова ОС запропонує підтримку керування рухом очей, а також функцію, покликану знизити ефект заколисування при використанні iPhone та iPad у транспорті.

    Однією із ключових функцій нової мобільної операційної системи від Apple стане Eye Tracking, яка дозволить керувати мобільним пристроєм за допомогою руху очей. Для цього iOS 18 буде використовувати можливості фронтальної камери, яка стежитиме за тим, в яку частину екрана дивиться користувач, дозволяючи здійснювати навігацію всередині інтерфейсу користувача. Для натискання тієї чи іншої кнопки або виділення блоку тексту досить просто подивитися на елемент і затримати на ньому погляд на кілька секунд. Функція може бути дуже корисною для людей з обмеженими можливостями.

    Також iOS 18 запропонує функцію Music Haptics. Вона створена для того, щоб люди з поганим слухом також могли насолоджуватися музикою. Функція буде залучати тактильний двигун мобільного пристрою для зворотного зв’язку і синхронізувати вібрацію в такт з музикою.

    Нова фонація Vehicle Motion Cues покликана знизити ефект заколисування при використанні iPhone і iPad у транспорті, що рухається. При включенні Vehicle Motion Cues, функція створює на екрані патерн з анімованих точок, які прямують до руху транспорту. За словами Apple, це скорочує порушення сенсорних взаємодій у мозку та знижує інтенсивність ефекту заколисування.

    У новій операційній системі також буде доступна функція Vocal Shortcuts. Вона дозволяє користувачам призначити певні фрази для запуску ярликів додатків та виконання різних ступеневих дій за допомогою голосу. Крім того, в iOS 18 з’явиться режим Listen for Atypical Speech, який підвищує точність розпізнавання мови у користувачів з церебральним паралічем, бічним аміотрофічним склерозом або у тих, що перенесли інсульт.

    Apple також покращить доступність для людей з обмеженими можливостями CarPlay. Вона отримає підтримку функцій голосового керування, налаштування колірних фільтрів та розпізнавання звуків, які вже є у складі iOS.

    Компанія також повідомила про низку невеликих покращень спеціальних можливостей, які з’являться у складі операційної системи, включаючи нові голоси для VoiceOver, нову опцію набору тексту, яка збільшує поточний вміст текстового поля під час редагування, доступ до режиму Magnifier (лупа) за допомогою кнопки дії на iPhone 15 та покращення для клавіатури Брайля.



    • інші новини