«Телемарафон повинен змінитися або закритись» – Європейська Федерація Журналістів

    887

    Європейська Федерація Журналістів (EFJ або ЄФЖ), разом з партнерами з проєкту Швидкого Реагування на Свободу ЗМІ (MFRR), висловлює серйозне занепокоєння щодо формату телемарафону «Єдині новини», а також рекомендує обговорити можливість його закриття. Цю інформацію оприлюднили на сайті EFJ.

    Погіршення довіри та стеження за журналістами

    Після спротиву українського народу перед російською агресією довіра між владою та незалежними ЗМІ серйозно погіршилася. Особливо відзначено стеження за журналістами Bihus.Info, Євгеном Шульгатом зі «Слідства.Info» та спроби залякування журналіста-розслідувача Юрія Ніколова групою невідомих. Експерти закликають українську владу встановити системні гарантії, щоб запобігти контролю ЗМІ з боку Служби безпеки України.

    Недоліки формату марафону та зменшення аудиторії

    Шість основних телеканалів продовжують транслювати спільні новинні випуски 24/7 у рамках марафону «Єдині новини». Проте цей формат не враховує змін у споживчих звичках та потребах аудиторії, що призводить до зниження якості та кількості інформації для глядачів. Це вже призвело до спаду переглядів марафону, до того ж більшість українців звертаються до анонімних телеграм-каналів за “справжніми” новинами.

    Заклик до дії

    ЄФЖ закликає українську владу серйозно переглянути формат телемарафону та розглянути можливість закриття проєкту. Це стане важливим кроком для забезпечення якісної інформації для громадян та захисту свободи слова в Україні.



    • інші новини