Багатофункціональні наземні дрони на Запоріжжі: на що здатні новітні розробки бійців тероборони

    55

    Бійці 108-ї бригади територіальної оборони, які боронять Запорізький напрямок, взялися за розробку унікальних наземних дронів. Ці дрони, зібрані власними руками, скоро вирушать на передову, повідомляється у YouTube-відео “Телеканалу TV5”.

    Дрони для мінування

    Новий дрон, що отримав назву “Махно”, стане справжнім помічником для мінування місцевості. За раз він може вивантажити до 4 мін. Цей спритний апарат здатен розганятися до 20 км/год, що робить його надзвичайно ефективним у виконанні поставлених завдань.

    “Ми не можемо зараз відкрито вийти на передній край, тільки дронами. Хлопці можуть виходити тільки в сутінках або вночі. А перевага у тому, що хлопці залишаються живі, а дрони виконують їх роботу”, – розповідає офіцер на псевдо Діскус.

    Дистанційне керування

    Керування дронами здійснюється дистанційно, що значно знижує ризики для бійців. “Для керування дроном треба лише згадати дитинство – у кожного була машина на пульті керування”, – жартують військові.

    Евакуація та захист

    Інша варіація дрона “Махно” призначена для евакуації поранених та загиблих захисників. Для захисту від ворожих дронів на нього додатково встановлюватимуть РЕБи.

    “Пошкоджену зброю може вивозити, і поруч не потрібна людина, яка буде йти з пультом. Він може керуватися з відстані до 5 км. Може їздити в будь-яку погоду, від -40°C до +40°C”, – зазначає Діскус.

    Підготовка до передової

    Дрони збирають у власній майстерні, де вони проходять останні випробування. Уже за місяць “Махно” буде на передовій. Бійці також працюють над розробкою дрона-штурмовика з міцними колесами, які витримають кулі та уламки снарядів.

    Ці інноваційні дрони значно підвищують ефективність та безпеку операцій, демонструючи винахідливість та професіоналізм українських захисників.



    • інші новини