Гуглити можна буде за допомогою відео: Google Lens навчать працювати з відео та аудіо

    17

    Компанія Google анонсувала швидку появу нової опції у своєму інструменті візуального пошуку Lens. Користувачі зможуть здійснювати пошук в інтернеті зі знятого відео. Раніше, Google Lens міг обробляти запити тільки зі статичними зображеннями, але вже скоро користувачі зможуть записувати як відео, так і аудіо, щоб поставити своє запитання.

    Розробники вважають, що згадане нововведення може виявитися корисним у багатьох ситуаціях, наприклад, коли щось зламалося в автомобілі або потрібно отримати додаткову інформацію про якийсь предмет, що знаходиться в полі зору користувача. Функція пошуку інформації про відео стала ще однією точкою проникнення штучного інтелекту в продукти Google.

    Мультимодальний пошук зараз має значення для компанії, а обробка відеозапитів відноситься саме до цієї категорії. Коли Lens розпізнає зображення, то користувачеві доводиться давати уточнення, що його цікавить на тому чи іншому знімку. У випадку з відео, користувач може, наприклад, навести камеру на якусь деталь автомобіля і просто запитати, що це і навіщо воно тут потрібно. Google має все необхідне, щоб обробляти та відповідати на такі запитання.

    Сервіс Lens є одним із ключових елементів майбутнього пошуковика Google через зв’язок з ініціативами компанії у сфері штучного інтелекту. Компанія продовжує працювати над створенням нових способів пошуку інформації в інтернеті, причому робить це не тільки для того, щоб користувачам було зручніше взаємодіяти з сервісом, але і для того, щоб вони робили це частіше. Стосовно Lens на даному етапі Google прагне зробити його менш схожим на комп’ютерний сервіс і більш схожим на всезнаючого друга, якому завжди можна відправити відео з питанням та отримати відповідь.



    • інші новини