Коли й у яких областях цього тижня ще будуть заморозки: прогноз синоптика

    3285

    Синоптик Ігор Кібальчич розповів 24 Каналу, коли саме й у яких областях України можна очікувати заморозки цього тижня, а також назвав дату, коли потепліє.

    Холодне повітря з арктичних регіонів

    За прогнозами Кібальчича, на територію України й надалі надходитиме холодне повітря з арктичних регіонів Європи. Протягом цього тижня середньодобова температура повітря буде нижчою за норму на 5 – 10 градусів.

    Прогнозовані заморозки

    Найбільш ймовірні заморозки вночі очікуються у північних і західних областях. Наприклад, на вівторок прогнозуються ночі з температурою від 2 до 7 градусів тепла, а на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки від 0 до -3 градусів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до 11 – 16 градусів.

     Поступове підвищення температури

    За словами синоптика, підвищення температури та стабілізація погодних умов можна очікувати з 17 травня.

    Прогноз на вихідні

    На вихідних температура повітря підніметься: у п’ятницю вночі до 3 – 8 градусів тепла, вдень до 16 – 21 градуса. В суботу вночі вже 5 – 10 градусів, а вдень до +21. Тільки в західних областях буде трошки прохолодніше, зокрема, місцями 12 – 17 градусів.

    Розвиток висотного циклону

    Крім того, розвиток висотного циклону над Лівобережжям сприятиме ущільненню хмарного покриву та випаданню дощів різної інтенсивності, а також можливим грозам.



    • інші новини