Apple випустила iOS 17.5 із захистом від стеження та іншими нововведеннями

    182

    Компанія Apple випустила оновлення iOS 17.5 з функцією оповіщення про Bluetooth-трекери (пристроїв стеження), функцією Repair State, що дозволяє ремонтувати iPhone без відключення системи пошуку Find My. Також з’явилася можливість завантаження програм безпосередньо з сайтів розробників.

    Хоча нове оновлення і не таке масштабне, як iOS 17, воно містить ряд цікавих нововведень, про які варто розповісти докладніше.

    Одним із ключових доповнень стала підтримка міжплатформної системи оповіщень для небажаних Bluetooth-трекерів. Ця функція розроблялася Apple спільно з Google з метою підвищення конфіденційності та безпеки користувачів. Тепер власники iPhone та пристроїв на Android зможуть отримувати попередження про наявність поблизу сторонніх пристроїв стеження.

    Також в iOS 17.5 з’явилася нова функція Repair State (Режим ремонту), завдяки якій власникам iPhone не доведеться відключати службу пошуку Find My перед відправкою телефону в ремонт, що, за задумом розробників, прискорить процес обслуговування та зробить його безпечнішим.

    Ще одним важливим нововведенням є підтримка завантаження додатків із сайтів розробників, але тільки в країнах Євросоюзу. Це пов’язано із новими поправками Закону про цифрові ринки ЄС. Проте завантаження iOS-програм безпосередньо з сайтів не стане загальнодоступним. Щоб надати можливість користувачам, розробникам потрібно спочатку виконати нові правила App Store. Зокрема, необхідно буде мати обліковий запис розробника з позитивною репутацією та додаток, який за попередній рік було встановлено понад 1 млн разів на пристрої з iOS.

    На цьому основні зміни iOS 17.5 не закінчуються. Оновлено також і додаток Apple News+, який нарешті отримав автономний режим і дозволяє передплатникам читати новини та історії без підключення до інтернету. Оновлення вже доступне для завантаження. Щоб його завантажити, перейдіть до «Налаштування» — «Основні» — «Оновлення програмного забезпечення», потім натисніть «Оновити зараз» і дотримуйтесь інструкцій на екрані.



    • інші новини