Чому ставлення українців до влади погіршилося: аналіз соціолога

    960

    Олексій Антипович, голова Соціологічної групи Рейтинг, у своєму інтерв’ю для NV розповів про те, чому українці стали гірше ставитися до влади на третьому році війни.

    За словами Антиповича, на третій рік війни довіра до державних органів значно зменшилася, особливо до президента, прем’єра та інших міністрів. Головною причиною такого настрою українців є корупція, про яку останнім часом говорять дуже багато в медіа. Також важливим фактором є особистий досвід громадян та їхнє оточення.

    Зменшення власного вкладу

    Антипович також зазначив, що погіршивши ставлення до влади, українці зменшили свій власний вклад у неї, готовність жертвувати особистим на користь суспільного. Це пов’язано з тривалістю війни та загальною втомою.

    Дані опитування

    За даними опитування, проведеного групою Рейтинг у лютому 2024 року, більшість українців вважають корупцію в органах державної влади серйозною загрозою для розвитку країни. Також значна частина респондентів вважає воєнну агресію росії серйозною проблемою (було б дивно, якби це було інакше).

    Ставлення молоді

    Любомир Мисів, заступник директора соціологічної групи Рейтинг, наголосив у своєму інтерв’ю для Radio NV, що більшість молоді, яка колись була фундаментом влади, підтримує ідею проведення негайних виборів у Верховну Раду.

    Зараз це найкритичніша група, бо багато молодих людей беруть участь у війні або можуть бути мобілізовані. Крім того, в української молоді є проблеми соціально-економічного характеру, пов’язані з працевлаштуванням та міграцією.



    • інші новини