Найсильніша геомагнітна буря вплинула на якість роботи Starlink Ілона Маска

    438

    SpaceX Starlink, підрозділ компанії заснованої Ілоном Маском, повідомив про погіршення якості послуг через надзвичайну геомагнітну бурю, пише Reuters.

    Зазначена буря є найсильнішою за останні двадцять років і виникла через збільшення сонячної активності. Супутники Starlink, розташовані на низькій орбіті Землі, зазнають надмірного навантаження, що впливає на якість їх роботи.

    Ілон Маск попередив, що супутники Starlink зазнають великого тиску через сильний вплив геомагнітної бурі, але на цей момент продовжують працювати.

    Нагадаємо, що Starlink є гравцем, що домінує у супутниковому Інтернеті. Компанія Ілона Маска володіє близько 60% із приблизно 7500 супутників, що обертаються навколо Землі.

    Які наслідки найбільшої магнітної бурі

    Варто зазначити, що тисячі супутників Starlink використовуються українськими військовими для зв’язку на передовій. На жаль, його повноцінне, стабільне функціонування буде можливим лише після завершення бурі – це має статися за кілька днів.

    Загалом, геомагнітна буря, завдяки якій українці могли спостерігати захоплююче північне сяйво, може мати наслідки для навігаційних систем, електричних мереж та супутникової навігації.

    Як полегшити симптоми від бурі

    Щоб полегшити симптоми магнітної бурі, рекомендується дотримуватися режиму дня, достатньо спати, пити багато води, їсти здорову їжу, уникати стресу, займатися спортом та приймати заспокійливі засоби виключно за рекомендацією лікаря.



    • інші новини