У мобільних версіях Facebook з’явиться новий відеопрогравач

    37

    Розробники з Meta Platforms анонсували появу оновленого відеопрогравача в мобільних програмах Facebook. З його допомогою користувачам соціальної мережі буде комфортніше переглядати вертикальні відео, подібні до тих, що публікуються в TikTok або Reels.

    Новий програвач за промовчанням відтворюватиме контент із Reels, Facebook Live, а також довгі відео в повноекранному портретному режимі. На початковому етапі поширення цього нововведення плеєр стане доступним користувачам iOS-версії програми Facebook у США та Канаді. Більше поширення функції слід очікувати протягом наступних кількох місяців.

    Раніше у Facebook використовувалися різні формати під час відтворення відео. Наприклад, користувачі могли переглядати довгі ролики в портретній орієнтації, тоді як деякі відео відтворювалися безпосередньо у стрічці Facebook.

    Оновлений плеєр автоматично орієнтуватиметься на вертикальні відео, але також дозволить відтворювати в портретній орієнтації більшість горизонтальних роликів. Достатньо просто повернути телефон, щоб програти плеєр на відтворення контенту в режимі портретної орієнтації.

    Відзначимо також, що новий програвач Facebook зазнав деяких візуальних змін. У нижній частині програвача з’явився повзунок, за допомогою якого можна швидко переходити до перегляду різних частин відео. Нові елементи керування також дозволять ставити відтворення на паузу та повертатися до вже переглянутих фрагментів.



    • інші новини