Перший складний iPhone може вийти в 2027 році

    97

    Перші чутки про складні смартфони Apple з’явилися ще в 2017 році. З того часу вийшло безліч складних пристроїв від інших виробників, проте Apple так і не подала вигляду, що розробляє щось подібне. За останніми даними, складні смартфони Apple не з’являться раніше 2027 року.

    Як повідомив корейському новинному виданню AlphaBiz один з високопоставлених керівників Apple, компанія перенесла випуск складного пристрою з четвертого кварталу 2026 року на перший квартал 2027 року. При цьому Apple наказала постачальникам продовжувати виробництво компонентів згідно з графіком, так що перенесення термінів навряд чи пов’язане з виробничими проблемами. Більше того, частина інженерів Vision Pro тепер працює над неанонсованим складним пристроєм.

    З одного боку, це лише чутки, з іншого – з вуст постачальників Apple вони можуть звучати дуже переконливо. У 2020 році один із постачальників Apple заявив, що вже тестує прототип складного iPhone, а сам телефон вийде в 2022 році.

    В 2021 авторитетний аналітик Мін-Чі Ко (Ming-Chi Kuo) обіцяв вихід 8-дюймового складного пристрою в 2023 році. Ні того, ні іншого не сталося. Минулого року Мін-Чі Ко заявив, що в 2024 році вийде доладний iPad, чому, ймовірно, теж не судилося здійснитися.

    У лютому один з інсайдерів повідомляв, що Apple вже має два робочі прототипи складного пристрою, але у них проблеми зі складкою в місці вигину екрану. Якщо цю проблему не вирішено, випуск пристрою можуть перенести знову.



    • інші новини