Google представила нові ШІ-функції в картах та пошуку – вони допоможуть мандрівникам

    61

    Google представила кілька оновлень, покликаних допомогти користувачам у плануванні подорожей: нові можливості перекладу, складання маршрутів штучним інтелектом, а також рекомендації, що куруються в Google Maps.

    На цьому тижні Google Maps почне підказувати користувачам, де можна поїсти і які заклади варто відвідати. Спочатку ця функція з’явиться лише в деяких містах США і Канади. Рекомендації оновлюються щотижня з різних джерел, серед яких Lonely Planet, The New York Times і OpenTable, і розділені на три списки: «Набирають популярність», «Найкращі» за весь час і «Діаманти» — не особливо популярні місця, що заслуговують на увагу.

    Крім цього, у пошуку випробовується нова функція генеративного штучного інтелекту, що пропонує користувачам ідеї для подорожей. Прокладений ШІ маршрут включає додаткові відомості, на кшталт варіантів перельотів та готелів, а також пропозиції відвідати певні місця. З

    а словами Google, з часом ШІ запропонує інформацію про заклади, відгуки та фотографії – і отриманий маршрут можна буде відправити до інших сервісів Google, таких як Gmail, Docs або Maps. Поки що ця функція доступна лише учасникам програми тестування Search Generative Experience (SGE).

    Оновилася і представлена ​​в січні функція Circle to Search, за відсутності якої компанія висміювала iPhone. Тепер з її допомогою можна перевести інформацію з будь-якої частини екрана утриманням кнопки «Додому» або навігаційної панелі з наступним натисканням значка перекладу. Донедавна функція Circle to Search була лише на Google Pixel 7 Plus та Samsung Galaxy S24, але незабаром має з’явитися і на інших пристроях під керуванням Android.