Американський винахідник створив пристрій, який може передавати електроенергію без дротів через шибку

    366

    Винахідник з Каліфорнії Пітер Бевелакуа (Peter Bevelacqua) вигадав пристрій під назвою Power Mole, який може передавати електроенергію без дротів через шибку. Таке рішення стане в нагоді, наприклад, якщо живлення необхідно якомусь пристрою невеликої потужності на зразок камери відеоспостереження або світильника, а всі розетки знаходяться всередині.

    Power Mole складається з двох елементів у формі шайб: один з них (передавач) кріпиться до скла усередині будинку, а інший (приймач) – зовні. Передавач підключається до звичайної розетки в будинку, а приймач до пристрою USB зовні. Такий комплект може передавати до 10 Вт електроенергії, він працює за принципом електромагнітної індукції як бездротовий зарядний пристрій для смартфонів.

    Розробка сумісна не тільки зі склом, але й іншими матеріалами, наприклад, деревом або будь-якою іншою неметалевою поверхнею, тільки її товщина не повинна перевищувати 30 мм. При виявленні металу між передавачем та приймачем, передавач автоматично вимкнеться.

    Варто відзначити, що ефективність Power Mole нижча, ніж при звичайному способі підключення до розетки по дроту: для камери з енергоспоживанням близько 5 Вт ефективність пристрою варіюється від 50% (відстань 30 мм) до 75% (при відстані менше 6 мм).

    Зараз проєкт Power Mole розміщений на краудфандинговій платформі Kickstarter, якщо справа дійде до випуску таких пристроїв, то в США комплект із приймача, передавача з кабелем живлення та двох наклейок для кріплення до скла можна буде купити за $59. У разі успіху технологія може вийти і на міжнародний ринок.



    • інші новини