Китай будує 20-поверховий ядерний космічний двигун для місії на Марс

    1624

    Видання South China Morning Post (SCMP) із посиланням на статтю, опубліковану в журналі Scientia Sinica Technologica, повідомило, що китайські інженери створили прототип ядерного двигуна космічного корабля для польотів на Марс.

    Прототип ядерного ракетного двигуна потужністю 1,5 мегавата вже випробували — щоправда, без ядерного палива він постачав енергію від зовнішнього джерела. Головною метою тестів була перевірка системи відведення тепла від літієвого реактора.

    У розгорнутому вигляді рухова установка досягає висоти 20-поверхової будівлі. Однак для виведення її на орбіту, де, мабуть, збиратиметься корабель для польотів на Марс, пристрій компактно складатиметься в контейнер, а його маса не перевищить восьми тонн. Тому двигун зможе поміститися під стандартний обтічник штатних ракет-носіїв.

    За оцінками китайських фахівців, їх розробка компактніша за аналогічний двигун, який про’ктують у NASA, при цьому в сім разів потужніша. Інженери вважають, що політ до Червоної планети на кораблі з ядерним двигуном триватиме приблизно три місяці, тоді як політ Starship Ілона Маска розтягнеться на сім місяців.



    • інші новини