У Китаї створили новий тип бойового безпілотника, що може розділятися на кілька менших

    316

    Китайські вчені повідомили, що розробили новий тип бойового дрона, не схожий на жоден з коли-небудь представлених на полі бою.

    Як повідомило видання South China Morning Post, основна відмінність нового дрона в тому, що, перебуваючи в повітрі, він може миттєво розділитися на два, три або навіть шість дронів меншого розміру, залежно від поставленого завдання.

    Кожен з цих безпілотників має тільки одну лопать, але здатний зависати і вільно переміщатися повітрям, як звичайний дрон. Апарати можуть взаємодіяти один з одним, причому кожен може відігравати певну роль: наприклад, вести розвідку, відстежувати переміщення ворога або розпочати атаку.

    Технологія, яку розробили дослідники з університету Нанкіна, може змінити хід бою. Коли рій безпілотників з’являється на екранах ворожих радарів, системи протиповітряної оборони розподіляють ресурси та засоби боротьби з БПЛА залежно від їхньої кількості.

    Однак, якщо апаратів раптово побільшає, система ППО виявиться перевантажена, а командири та солдати противника зазнають психологічного шоку, який може завадити ефективно протистояти дронам.



    • інші новини