В уряді закликали українців народжувати більше дітей

    21

    Через повномасштабне вторгнення росії демографічна ситуація в Україні різко погіршилась. Щоб її покращити українок закликають якомога більше народжувати. Таку заяву в ефірі телемарафону зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає ТСН.

    За словами очільника уряду, під час повномасштабної війни наша країна втратила величезну кількість людей, також багато наших співвітчизників виїхали за кордон.

    «На жаль, люди гинуть через цю повномасштабну війну. На жаль, ми втратили і тих людей, які покинули Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном», – каже він.

    Шмигаль зазначив, що одна з головних задач влади – повернути сім’ї та дітей з-за кордону. Також потрібно мотивувати українців, які залишились в Україні, народжувати якомога більше дітей.

    «Загалом в кожній українській сім’ї має бути не менше трьох дітей для того, щоб Україна мала прекрасні майбутні перспективи», – йдеться у повідомленні.

    Нагадаємо, депутати пропонують збільшити допомогу при народженні дитини майже у 10 разів – з 41 тисячі 280 гривень до понад 384 тисяч гривень.



    • інші новини