Соцмережа X Ілона Маска запустить аналог YouTube для розумних телевізорів

    127

    Компанія X Ілона Маска (Elon Musk) незабаром запустить програму для SmartTV, повідомив ресурс Fortune з посиланням на інформоване джерело. За словами джерела, програма вийде наступного тижня, і вона виглядає як телевізійний додаток YouTube. Спочатку програма буде доступна на телевізорах Amazon та Samsung.

    Мета Маска – перетворити X на відеоплатформу, здатну конкурувати з YouTube, яка надасть користувачам можливість дивитися “тривалі відео на великому екрані”. Цей крок є частиною плану, представленого в липні та покликаного зробити X більш привабливою для інтернет-інфлюенсерів та рекламодавців. За словами джерела, окрім YouTube Маск також планує конкурувати з такими сервісами як Twitch, Signal та соціальною платформою Reddit.

    Ідея розширити наявність сервісу мікроблогінгу на екрани телевізорів не нова. До цього Twitter запускав телевізійні програми як мінімум три рази: перші версії вийшли в 2010 році на платформі Google TV, що нині не існує, і в 2011 році на платформі Samsung Smart Hub для SmartTV. У 2016 році, після укладання угоди на трансляцію 10 ігор НФЛ компанія запустила програми для потокової передачі відео для Amazon Fire TV, Apple TV та Xbox One.

    Fortune зазначив, що Маск зосередив увагу на медійних знаменитостях, онлайн-інфлюенсерах та стримінгу онлайн-відеоігор. Компанія нещодавно підписала контракт із колишньою зіркою CNN Доном Лемоном (Don Lemon) на запуск нового шоу виключно для X.

    Маск закликав авторів перенести свій відеоконтент на X, стверджуючи, що вони виграють від збільшення потоків рекламних доходів. Повідомляється, що майже половина користувачів YouTube у США у 2023 році дивилися його відео на телевізорах, а в січні компанія Nielsen повідомила, що YouTube є найбільшим потоковим сервісом у США з 8,6% переглядів на телевізійних екранах. Для порівняння, у Netflix цей показник дорівнює 7,9%.

    Водночас соцмережа X, як і раніше, втрачає користувачів та рекламодавців. Згідно з недавнім дослідженням Edison Research, використання платформи впало на 30% за останній рік.



    • інші новини