NASA показало інтер’єр кабіни екіпажу космічного корабля «Оріон», який доставить астронавтів на Місяць

    661

    Космічний корабель «Оріон», призначений для першого пілотованого польоту на Місяць протягом останніх п’ятдесяти років, був представлений публіці. Чотири астронавти на борту цього корабля вирушать у рамках місії Artemis 2, запланованої на вересень 2025 року.

    NASA опублікувало серію фотографій інтер’єру кабіни екіпажу корабля «Оріон», що знаходиться на завершальній стадії робіт. Фахівці Космічного центру імені Кеннеді у Флориді проводять встановлення захисних панелей на корпусі та готуються до вакуумних випробувань цього року.

    Політ Оріона в рамках місії Artemis 2 стане першим пілотованим польотом цього корабля. Раніше «Оріон» двічі вирушав у безпілотні місії: короткий політ на навколоземну орбіту у 2014 році та на місячну орбіту наприкінці 2022 року.

    Програма Artemis – це проєкт NASA, спрямований на повернення людини на Місяць та подальше будівництво постійної бази на її поверхні в рамках місії Artemis 3. Однак запуск місій Artemis 2 та Artemis 3 було відкладено через технічні проблеми. Наразі запуск Artemis 2 запланований на вересень 2025 року, а запуск Artemis 3 очікується у 2026 році.



    • інші новини