WhatsApp для iPhone отримає функцію, яка вже кілька місяців працює на Android-ґаджетах

    194

    Адміністрація месенджера WhatsApp ще минулого року оголосила про підтримку ключів доступу (passkey) як безпечнішого в порівнянні з паролями методу автентифікації, але до цього моменту функція була присутня тільки на Android. Тепер вхід ключами доступу з’явиться і в WhatsApp для iPhone.

    В останній бета-версії WhatsApp для iPhone з’явилося нове меню для налаштування ключів доступу, повідомив ресурс WABetaInfo. Функція ще не включена, але запрацює вона найближчим часом, упевнені дослідники програми.

    Технологія ключів доступу (Passkey) розробляється організацією FIDO Alliance за підтримки найбільших технологічних компаній, включаючи Apple, Google та Microsoft. Замість традиційних паролів вона дозволяє вхід за допомогою біометрії. Створення та збереження ключів доступу в Safari та iCloud Keychain з’явилося у Apple iOS 16, а з iOS 17 технологія поширюється і на сторонні програми. На пристроях Apple ключі доступу працюють із Face ID або Touch ID.

    У листопаді WhatsApp отримав підтримку входу через підтвердження електронною поштою замість традиційних SMS. Адміністрація платформи також готує можливість обміну іменами користувача замість телефонних номерів. Розробляється версія програми для iPad.



    • інші новини