Штучний інтелект навчили імітувати почерк людини

    120

    Інструменти штучного інтелекту вже здатні підробляти голоси людей та створювати дипфейкові (технологія синтезування медіаданих, на яких обличчя однієї людини замінюється обличчям іншої людини) фото та відеоролики. Незабаром ШІ можна буде використовувати і для імітації почерку.

    Дослідники з Університету штучного інтелекту імені Мохамеда бен Заїда (MBZUAI) в Абу-Дабі (ОАЕ) стверджують, що ШІ навчився переконливо імітувати почерк конкретної людини. Вчені зазначили, що вже стурбовані проблемами, які відкриває ця технологія для шахраїв, тому планують створити інструменти для боротьби з підробками та значно підвищити обізнаність громадськості щодо нових функцій ШІ.

    Попри занепокоєння, дослідники заявили, що планують задіяти новий інструмент у реальних програмах вже найближчими місяцями. Створена вченими технологія використовує трансформаторну модель (тип нейронної мережі, розроблений для вивчення контексту та значень послідовних даних) та здатна переконливо імітувати рукописні тексти англійською мовою.



    • інші новини