Приречений на аварію модуль Peregrine зробив ще одне селфі

    668

    Місячний посадковий модуль Peregrine компанії Astrobotic передав на Землю ще одне селфі з космосу, повідомляє space.com.

    Це знімок, на якому зображено шматок рідної планети, одна з опор Peregrine (внизу в центрі), а також капсула часу Pocari Sweet Lunar Dream (містить різні повідомлення дітей з усього світу).

    Ракета Vulcan 8 січня вивела до космосу американський посадковий модуль Peregrine, виготовлений приватною космічною компанією Astrobotic. Незабаром стало відомо, що апарат не зміг орієнтувати себе на Сонці.

    Без цього фотоелементи не виробляють достатньо електроенергії для заряджання акумулятора та нормальної роботи Peregrine. Потім орієнтацію спробували відновити, але з’ясувалося, що паливо біля апарата майже скінчилося — попередньо, через те, що клапан між баками з гелієм та окислювачем не вдалося закрити герметично під час включення рухової установки після виведення на орбіту.

    Astrobotic повідомила, що Peregrine знаходиться на відстані близько 310 тисяч кілометрів від Землі. Компанія-розробник визнала, що про м’яку посадку на Місяць, яка мала відбутися до 23 лютого, більше не йдеться.



    • інші новини