Lenovo показала бездротову клавіатуру та мишу, яким не потрібна електрика для зарядки

    4036

    Компанія Lenovo продемонструвала на виставці CES 2024 концепти бездротових клавіатури та миші, які ніколи не вимагатимуть заряджання. Комплект під назвою Mechanical Energy Harvesting Combo використовує для заряджання механічний рух та сонячну енергію. За заявою компанії, цього цілком достатньо, щоб зарядити периферійні пристрої та забезпечити їм прийнятний час автономної роботи.

    Якщо з якихось причин зарядити клавіатуру і мишу від сонця не вдається, їх можна «завести» механічно: у клавіатури є коліщатко в лівому верхньому кутку, яке необхідно покрутити близько 5 хвилин, тоді заряду вистачить приблизно на пів години активного набору тексту. У миші також передбачено важіль, його потрібно крутити всього близько хвилини для зарядки миші на аналогічні 30 хвилин автономної роботи.

    При цьому компанія не повідомила конкретні терміни випуску на ринок цієї незвичайної розробки. Не виключено, що сонячно-механічні клавіатура і миша так і залишаться на рівні концепту. А поки що їх змогли випробувати відвідувачі виставки CES 2024.



    • інші новини