Місія під загрозою: приватний посадковий модуль Peregrine зазнав «критичної» втрати палива після запуску

    27

    Через витік палива місячний посадковий модуль Peregrine змушений використовувати допоміжні силові установки для підтримки необхідного курсу, про що повідомляє компанія-розробник модуля Astrobotic.

    Astrobotic зазначає, що через витік палива двигуни системи орієнтації змушені функціонувати довше, ніж планувалося, щоб уникнути неконтрольованого падіння модуля. У заяві, опублікованій у соціальній мережі X, йдеться:

    «Якщо двигуни зможуть продовжувати роботу, ми розраховуємо, що корабель зможе утримувати стабільне становище з орієнтацією на Сонці протягом приблизно 40 годин».

    Тепер компанія ставить за мету “вивести Peregrine настільки близько до місячної орбіти, наскільки це можливо, поки апарат не втратить можливість зберігати положення з орієнтацією на Сонці і, отже, не втратить енергію”.

    Раніше Astrobotic повідомила про несправність, яка сталася через кілька годин після відокремлення від ракети-носія Vulcan. Ця несправність завадила модулю зайняти стійке положення з орієнтацією на Сонці, і компанія висловила побоювання, що через аномальну роботу рухової установки можливість м’якої посадки на Місяць опинилася під загрозою.

    Все це сталося після запуску ракети Vulcan 8 січня з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. United Launch Alliance (ULA) здійснила запуск з метою доставки вантажу на Місяць, включаючи посадковий модуль Peregrine, розроблений Astrobotic для майбутніх місій НАСА, та включаючи комерційні доставки.



    • інші новини