Вчених збентежив знайдений в океані об’єкт, який вони не можуть ідентифікувати (відео)

    118

    У вересні 2023 року на глибині понад 3000 метрів під поверхнею океану біля узбережжя Аляски, де світло сонця не досягає, вчені виявили щось дивовижне — загадкову золоту кулю, прив’язану до каменю. Про це повідомляє портал новин Science Alert.

    Підводним апаратом з дистанційним керуванням NOAA Ocean Exploration вчені виявили загадкову золотисту кулю, щільно прикріплену до каменю, вкритого білими губками. Діаметр об’єкта становив приблизно 10 сантиметрів, а на одному боці помітна відкрита дірка.

    Дослідники також відзначають дивовижний отвір у золотій кулі, який створює враження, ніби до нього хтось намагався проникнути або, навпаки, залишити його. На думку глибоководного еколога Керрі Хауелла з Плімутського університету у Великобританії, що б не являла собою ця куля, ймовірно, внутрішній вміст мав би ще розроститися.

    Основна передбачувана ідея полягає в тому, що виявлена ​​на морському дні золота куля може виявитися яйцем невідомого походження. Хоча вченим вдалося підняти золотисту кулю з морського дна і перевезти її в лабораторію, вони досі не зуміли визначити, що саме є вмістом цього яйця. Єдине, що підтверджено вченими – це його біологічне походження.



    • інші новини