Google додав функцію перебірки безпеки паролів у свій браузер: як вона працює

    61

    Вбудована в браузер Google Chrome функція перевірки безпеки паролів Safety Check, що передбачає сканування інтернету на предмет компрометації одного з паролів, тепер буде автоматично працювати у фоновому режимі настільної версії програми, повідомила Google у блозі.

    Безперервна перевірка паролів на безпеку допоможе оперативно повідомляти користувачів про необхідність їхньої зміни. Функція Safety Check також передбачає відстеження встановлених у браузері неблагонадійних розширень та дозволів, виданих неблагонадійним сайтам. Повідомлення будуть виводитися в меню налаштувань – клацання на повідомлення приведе на сторінку з рекомендаціями щодо безпеки. У сайтів, які користувач давно не відвідував, дозволи будуть відкликатися автоматично.

    Робота з групами вкладок тепер стане кросплатформною: можна буде зберігати їх і відкривати на різних пристроях – Google пообіцяла зробити цю функцію загальнодоступною “найближчими тижнями”. А на початку наступного року браузер Chrome отримає деякі функції на основі представленої нещодавно ШІ-моделі Gemini, щоправда, жодних подробиць щодо цього компанія не навела.



    • інші новини