Найстаріша водойма у Всесвіті – астрономи вразили неймовірним відкриттям

    35

    Вчені зазначають, що нині у простий аматорський телескоп виявити сенсаційний об’єкт неможливо.

    Група вчених-астрономів провела неймовірне дослідження видимого Всесвіту, під час якого вони з’ясували, де знаходиться найстаріше джерело води та скільки йому років. Про це повідомляє портал новин Unilad.

    Так, у ході спостереження стало відомо, що найстарішій водоймі у Всесвіті не менше 12 мільярдів років, а маса води в ньому дорівнює 140 трильйонам ваги всієї води у світовому океані Землі. Зараз відомо, що ця вся водна маса оточує квазар, який є чорною дірою.

    “Однак у вас мало шансів помітити його, дивлячись у власний телескоп, оскільки водоймище оточує величезну поживну чорну діру під назвою квазар, яка знаходиться на відстані понад 12 мільярдів років. Спостереження, проведені вченими, показали час, коли Всесвіту було лише 1,6 мільярда років”, — говориться у статті.

    Наголошується, що нове відкриття вчених доводить, що вода може бути знайдена у всіх куточках Всесвіту. Відомо, що квазари є потужними небесними об’єктами, що випромінюють величезну кількість енергії. Коли газ і пил потрапляють у надмасивну чорну діру, розташовану в їхньому центрі, це призводить до електромагнітного випромінювання у всьому електромагнітному спектрі.



    • інші новини