Перетворює відео на текст: японські вчені здивували неймовірним винаходом

    261

    Група дослідників з японської компанії NEC створила технологію, керовану штучним інтелектом, завдяки якій будь-який відеозапис може бути “перетворений” на текстовий формат.

    Про це повідомляє новинний ресурс NHK.

    Так, штучний інтелект здатний переробляти дані з відеозапису на зрозумілий для сприйняття текст. Зазначена технологія може бути ефективним інструментом для складання звітів про нещасні випадки. Шляхом вивчення записів відеореєстратора транспортного засобу або аналізу відеоматеріалів із будівельного майданчика можна створювати детальні звіти про події.

    “Наприклад, якщо ви попросите цю нову технологію проаналізувати запис відеореєстратора, який показує падіння мотоцикла, він створить щось на кшталт набору слів, щоб описати те, що сталося. Потім генеративний штучний інтелект редагує ці формулювання, щоб створити чіткіший для читача опис тексту”, – йдеться в повідомленні компанії.

    Зазначається, що винахід може бути корисним як у випадку дорожньо-транспортних пригод, так і у сфері будівництва, забезпечуючи надійний та об’єктивний матеріал для документування подій, що відбулися.



    • інші новини