Rolls-Royce представила макет атомного реактора для Місяця

    492

    Британська компанія Rolls-Royce показала макет ядерного реактора, який зможе забезпечити енергією майбутні колонії на супутнику Землі.

    Модель мініреактора, представлена ​​компанією Rolls-Royce, має ширину один метр та довжину три метри. Поки що він не створює енергію: потрібно ще щонайменше шість років і мільйони доларів, щоб отримати діючий пристрій.

    Якщо все піде за планом, то 2029 року цей реактор вирушить на Місяць для перевірки працездатності технології. Процес створення енергії в новому реакторі буде таким самим, як і на АЕС, тобто енергія виділятиметься в результаті розподілу ядра атома.

    Більшість місій на Місяць, включаючи марсоходи, нещодавно запущені Китаєм та Індією, використовують сонячну енергію як джерело енергії, але ця стратегія має очевидні обмеження, оскільки Місяць занурюється в темряву на два тижні щомісяця.

    Зараз інженери Rolls-Royce досліджують методи, які дозволять перетворити тепло, що виділяється реактором під час ядерного поділу, на електрику. У звичайних ядерних реакторах на Землі це тепло кип’ятить воду, яка потім перетворюється на пару під тиском, яка обертає турбіну. Однак така система може бути надто складною для космічної техніки.

    «Це інноваційне дослідження Rolls-Royce могло б закласти основу для безперервної присутності людини на Місяці, одночасно зміцнюючи космічний сектор Великої Британії, створюючи робочі місця та залучаючи додаткові інвестиції», — сказав Пол Бейт, виконавчий директор Космічного агентства Великобританії.



    • інші новини