Як це було: другий запуск найбільшої у світі ракети SpaceX Starship на якісних фото та відео

    139

    Величезний космічний корабель SpaceX Starship 25 і ракета-носій Super Heavy 9 були запущені на орбіту 18 листопада 2023 з бази Starbase в Південному Техасі. Хоча після запуску ракета-носій швидкого розвалилася на частини і зазнала «вибухового кінця», її політ просто вражаючий.

    Важливою подією для SpaceX став успішний поділ двох щаблів ракети. Незабаром після цього вибухнула ракета-носій Super Heavy, а верхній ступінь Starship вибухнув, не встигнувши завершити запуск.

    Проте, у SpaceX залишилися задоволені другим випробувальним польотом, який пройшов успішніше, ніж дебютний запуск у квітні – ракета досягла космосу і пролетіла вище, далі і довше. Тепер у компанії ретельно вивчатимуть політ, щоб внести необхідні поліпшення для наступного запуску.

    На сайті соціальної мережі X, раніше відомої як Twitter, глядачі та фотографи були у захваті від того, що стали свідками запуску космічного корабля.

    Але деякі з найбільш показових зображень були зроблені після запуску, коли фотографи змогли відвідати стартовий майданчик та зафіксувати його добрий стан.



    • інші новини