NASA створило групу геологів для місячної експедиції “Артеміда 3”

    148

    У NASA повідомили, що для розробки наукової програми експедиції Артеміда 3 (Artemis 3) підібрано спеціальну групу геологів, вже частково знайому з місячними зразками за попередніми місіями. Повернення людей на Місяць очікується у новому місці – на південному полюсі природного супутника. Для отримання найбільшої віддачі від відвідування Місяця фахівці вироблять рекомендації астронавтам щодо геологічних досліджень на місці.

    Спеціальна геологічна наукова група діятиме у рамках ширшої наукової групи NASA, яка відповідає за всю дослідницьку програму «Артеміди».

    «Наука – одна з основ проекту Artemis, – сказала д-р Нікі Фокс (Nicky Fox), заступник адміністратора NASA з науки. — Ця команда відповідатиме за планування геологічних робіт у рамках першого за останні 50 років повернення людства на поверхню Місяця, забезпечуючи максимальну наукову віддачу від Артеміди і поглиблюючи наше розуміння найближчого небесного сусіда».

    Геологічна група місії Artemis III, очолювана головним дослідником доктором Бреттом Деневі (Brett Denevi) з Лабораторії прикладної фізики Університету Джона Хопкінса в Лорелі (штат Меріленд), спільно з NASA визначить геологічні наукові цілі місії і розробить геологічну польову кампанію, яку астронавти місії проведуть на Місяці під час своєї місії..

    До завдань геологічної групи входить планування наукової діяльності астронавтів Artemis III під час місячних прогулянок, що включають польові геологічні дослідження, спостереження, збирання місячних зразків, знімків та наукових вимірів. Команда також підтримуватиме документування та первинну оцінку наукових даних у режимі реального часу під час місячних операцій. Потім члени групи проведуть оцінку даних, отриманих під час місії, включаючи попереднє вивчення та каталогізацію перших місячних зразків, зібраних NASA з 1972 року.

    Іншими словами, відібрані фахівці першими отримають до рук зразки, які ще не потрапляли на Землю. Це не єдина нагорода за зусилля. Бюджет групи складе $5,1 млн. і буде розподілений серед учасників. Усі відібрані для роботи фахівці вибрано методом подвійного анонімного голосування. Очікується, що вони найкращі у своїй справі.



    • інші новини