Стало відомо, скільки грошей потрібно на відновлення зруйнованих рф історичних об’єктів у Львові та Одесі

    261

    Для ремонту та відбудови зруйнованих внаслідок російських атак історичних об’єктів у Львові знадобиться понад 100 млн гривень, а в Одесі – ще більше. Про це повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва в ефірі всеукраїнського телемарафону, передає УНН.

    З її слів, у Львові понад 100 млн грн тільки за попередніми підрахунками мають коштувати першочергові роботи з стабілізації та відновлення будівель.

    Тим часом в Одесі руйнування більш масштабні. На Одещині через атаку рф пошкоджено 57 об’єктів культурної спадщини. Дати оцінку постраждалим об’єктам мають працівники ЮНЕСКО.

    Внаслідок російської агресії станом на початок липня 2023 року в Україні збитків зазнали понад 1,5 тис. об’єктів культурної інфраструктури. Пошкоджень і руйнувань зазнали об’єкти культури на території 222 територіальних громад.

    Як повідомлялось, внаслідок повномасштабної війни в Україні повністю знищено або пошкоджено 18,6 тисячі багатоквартирних будинків та понад 100 тисяч приватних будинків.



    • інші новини