Новий міністр освіти хоче направити половину молоді у професійну освіту

    1228

    Новопризначений міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що одним із пріоритетів у його роботі буде розвиток професійно-технічної освіти.

    З його слів, завдання Міносвіти – до 50% молоді направити у професійну освіту, дати їм хорошу якісну професію, і це потребуватиме, звісно, нового підходу до функціонування професійної освіти.

    Очільник МОН зазначив, що потрібно буде чітко розмежувати базову школу, після якої дитина та її батьки мають ухвалити свідоме рішення, куди їм рухатися далі: «до здобуття професії або до здобуття академічної освіти, до здобуття вищої освіти й далі – в науку».

    Нагадаємо, народні депутати 21 березня проголосували за призначення Оксена Лісового новим міністром освіти та науки України.

    Оксену Лісовому — 50 років. Він — син філософа і правозахисника Василя Лісового та педагогині Віри Лісової-Гриценко. У 2010 році він очолив Малу академію наук України (МАН). У 2020 році ініціював створення Музею науки України на території київського ВДНГ. Через рік став Заслуженим працівником освіти України. Після початку повномасштабної війни вступив до лав ЗСУ.