В Україні посилили відповідальність за тероризм

    131

    Народні депутати передбачили кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі до 12 років за перетин державного кордону України з терористичною метою.

    Ухвалення відповідного законопроєкту №8146 підтримали 276 парламентарів, передає ВСВІТІ.

    Документ пропонує внести зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, згідно з якими: встановлюється кримінальна відповідальність за «проходження навчання тероризму», «перетин державного кордону України з терористичною метою», а також за фінансування цих дій.

    Так, за перетин держкордону України з метою здійснення терористичної діяльності у ВР пропонують карати позбавленням волі на термін від чотирьох до шести років із конфіскацією майна або без такої. За ті самі дії, вчинені повторно або службовою особою з використанням свого службового становища, – позбавленням волі на термін від п’яти до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

    У разі вчинення таких правопорушень під час дії надзвичайного або воєнного стану винних осіб зможуть позбавляти волі на термін від восьми до дванадцяти років із моменту конфіскації майна.

    Нагадаємо, навесні 2022 року Верховна Рада України визнала росію державою-терористом і заборонила символіку «Z» і «V».