Вчений розкрив цілі китайської місячної дослідницької станції

    897

    Глава відділу дослідження Місяця та далекого космосу Китайської академії наук Цзоу Юнляо на нещодавній національній космічній конференції розкрив цілі та завдання майбутньої китайської місячної дослідницької станції.

    Китай планує створити базову модель місячної дослідницької станції на основі двох запланованих дослідницьких експедицій до 2028 року, а потім розширити її потенціал для міжнародної діяльності.

    За словами Цзоу, у міру того, як вчені продовжують розробляти план будівництва дослідницької станції, вони вже ставлять і конкретні цілі щодо її використання. Ці цілі в основному включають вивчення еволюції Місяця, вивчення зіркоутворення та активності зірок, а також спостереження за Сонцем та Землею з Місяця.

    Цзоу також згадав про проведення наукових експериментів, таких як вирощування рослин на поверхні Місяця та використання місячних ресурсів, таких як місячні мінерали та сонячна енергія.

    Вчений зазначив, що Місяць, як і раніше, залишається «основним полем» дослідження далекого космосу, а будівництво міжнародної місячної дослідницької станції вже стало історичною необхідністю.