У команді SpaceX на Місяць полетять ді-джей, ютубер та репер

    184

    Ще не отримано дозволу на політ від американських регулюючих органів, але японський мільярдер уже повідомив склад своєї команди для приватного рейсу SpaceX.

    Бізнесмен Юсаку Маедзава у п’ятницю оголосив, хто увійде до складу команди, яка полетить на Місяць під час приватного польоту SpaceX.

    Про це повідомляють ВВС.

    У подорож навколо Місяця вирушать комерційний діджей, репер та ютубер, оскільки їх вибрав японський мільярдер для приватного польоту SpaceX.

    Американський діджей Стів Аокі та корейська зірка TOP — найгучніші та найвідоміші кандидати.

    Політ запланований наступного року і може стати першою подорожжю людини на Місяць, починаючи з 1972 року.

    Під час польоту космічний корабель облетить Місяць і наблизиться до його поверхні на відстань 200 км. Весь політ триватиме вісім днів.

    Однак наразі не отримано дозволу на політ від американських регулюючих органів. Вони не дозволили відправлення космічного корабля Starship компанії SpaceX Ілона Маска, на якому має вирушити екіпаж.

    Корабель також не отримав схвалення для орбітального польоту навколо Землі і вже протягом 18 місяців знаходиться під землею в Техасі, після того, як у травні 2021 року він здійснив випробувальний запуск.

    Але японський мільярдер Юсаку Маедзава не згадав про цю затримку у своєму зверненні під час оголошення складу екіпажу для місії, яку він назвав dearMoon.

    Джерело: bbc.com



    • інші новини