Безпілотники Bayraktar оснастять ракетами класу «повітря-повітря»

    238

    Генеральний директор турецької Baykar Халук Байрактар ​​заявив, що компанія готується оснастити свої ударні безпілотники ракетами “повітря-повітря”, про що пише видання Daily Sabah.

    «Незабаром наші Bayraktar ТБ2 та Bayraktar Akinci матимуть ракети класу «повітря-повітря» не тільки для враження безпілотників, а й літаків… ми проводимо наші випробування», – сказав Халук Байрактар ​​на оборонному ярмарку у Стамбулі.

    Під час виставки SAHA Expo між турецьким гігантом з виробництва ракет Roketsan та Baykar було підписано контракт на інтеграцію зенітної ракети Sungur для боротьби з безпілотниками.

    «Sungur — це перевірений боєприпас, особливо проти цілей, що рухаються, таких як вертольоти і безпілотники. Використання його з наших безпілотних літальних апаратів (БПЛА) як ракети класу «повітря-повітря» змінить правила гри», — заявив на ярмарку генеральний менеджер Roketsan Мурат Ікінчі.

    Творці стверджують, що інтеграція таких ракет з бойовими безпілотниками Akinci та Bayraktar TB2 може призвести до створення недорогої концепції повітряного патрулювання при усуненні таких загроз, як ударні вертольоти та дрони, включаючи дрони-камікадзе, замість використання дорогих літаків.

    Раніше було оголошено про те, що компанія незабаром почне виробляти безпілотний літальний апарат Baykar з реактивним двигуном “Kizilelma” (“Червоне яблуко”).

    Джерело: dailysabah.com



    • інші новини