Apple доведеться скоротити випуск iPhone у першому кварталі 2023 року – названа причина

    78

    У той час, як Федеральна резервна система США продовжує підвищувати ключову процентну ставку для стримування інфляції, доходи споживачів знижуються. На думку аналітиків TrendForce, це позначиться на постачаннях смартфонів Apple у першому кварталі 2023 року.

    Очікується, що обсяг виробництва знизиться до 52 млн. одиниць, тоді як раніше очікувалося, що компанія випустить 56 млн. пристроїв у першому кварталі. Це на 14% менше у порівнянні з показником за аналогічний період роком раніше. Нинішнього року Apple почала коригувати замовлення на постачання нових iPhone відразу після першої хвилі передзамовлень. Базові версії iPhone 14 мають невисокий попит, оскільки мало чим відрізняються від моделей попереднього покоління. У цей же час більш просунуті iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max отримали оновлене апаратне забезпечення, зберігши роздрібну вартість на рівні минулорічних флагманів Apple, що зробило їх популярнішими серед споживачів.

    За даними TrendForce, співвідношення виробництва двох моделей iPhone 14 Pro в порівнянні з іншими моделями, що випускаються, було збільшено з спочатку запланованих 50% до 60%. Тобто 6 з 10 iPhone, що випускаються – це iPhone 14 Pro або 14 Pro Max. Не виключається, що надалі частка виробництва флагманських смартфонів Apple продовжить зростати і становитиме 65%. В даний час частка нових iPhone 14 складає 36% від загального обсягу поставок Apple, а цільовий показник компанії з постачання iPhone на 2022 року становить 240 млн одиниць, що відповідає річному зростанню на рівні 2,8%.

    На тлі напруженості, що триває у відносинах між США і Китаєм, Apple, як і деякі інші виробники електроніки, розвиває виробництва в інших країнах. Аналітики TrendForce підрахували, що частка індійського виробництва Apple перевищить 5% у 2023 році і продовжить зростати з року в рік. Очікується, що наступного року Apple випустить чотири моделі iPhone 15, причому лише флагманські моделі будуть оснащені новим процесором.

    Джерело: TrendForce