Netflix продовжує українізуватися

    356

    Медіасервіс Netflix продовжує свою стрімку українізацію. У вересні 2022 року він придбав українську комедію “Бурштинові копи”, а за рік до того розгорнув українську мовну версію сайту в домені UA.

    “Бурштинові копи” від режисера Аліни Бухтіярової — це комедія про  поліцая зі столиці. Його переводять у село під Житомиром, у Бурштин. Тут йому тепер доведеться знайти спільну мову із місцевими, а згодом — подолати Бурштинового Барона. Цей фільм можна охарактеризувати, як сімейну комедію. Цікаво, що у фільмі знялася Аліна Паш.

    Також лютому 2022 року сервіс Netflix придбав право онлайн-показу фільму “Носоріг” від українського режисера Олега Сенцова. Премьера відбулася у травні, сьогодні стрічка вже доступна на стрімінгу, що можна вважати за справжнє досягнення. Крім нього колекцію фільмів стрімінг-сервісу поповнила українська стрічка “Дике Поле”.

    З кожним тижнем на сервісі з’являється все більше фільмів і серіалів з українською озвучкою та україномовними титрами.

    Нагадаємо, що найбільший у світі стрімінговий сервіс Netflix працює в Україні з 2016 року і вже рік має українську версію сайту. Раніше повноцінній дубляж фільмів і серіалів українською мовою на ньому вважався за рідкість. Тепер, у 2022 році, українська — одна з 30 офіційних мов цього міжнародного медіасервісу. Лише за перші місяці локалізації на стрімінгу з’явилося більше 20 одиниць україномовного контенту.

    В українському дубляжі доступний наступний перелік серіалів:

    • Академія Амбрелла;
    • Бріджертони;
    • Статеве виховання;
    • Корона;
    • Ферзевий гамбіт;
    • Паперовий будинок;
    • Дивні дива;
    • Мультфільм “Мітчелли супроти машин”.

    Крім цього, в компанії Netflix запустили офіційний домен netflix.ua, який здійснює переадресацію на домен  netflix.com/ua. Також у платформи є офіційні сторінки для України в соцмережах Facebook та Instagram.

    Сервіс Netflix користується популярністю в 190 країнах світу і нараховує більше 209 мільйонів користувачів. Компанія створює самостійно та купує в кінокомпаній різних країн серіали, фільми, мультфільми та документалки різними мовами. З кожним роком аудиторія цієї онлайн-платформи лише зростає. Дивитися контент стрімінгу можна на комп’ютері, планшеті або смартфоні, оплачуючи за послугу фіксовану щомісячну ціну.



    • інші новини