Знайдено скелет людини, яка жила за часів останнього льодовикового періоду

    555

    Археологи провели розкопки в печері Піландук та знайшли доісторичні артефакти, серед яких рештки людини, тварин та низку цікавих предметів.

    Дослідження провели на території філіппінського острова Палаван археолог із Філіппінського університету Діліман Джанін Очоа, вчений із Національного музею Аме Гаронг та члени спільноти Палавана.

    Фахівцям вдалося знайти останки доісторичної людини, а також «докази спеціалізованого полювання на оленів та годування прісноводних молюсків, скам’янілості останнього льодовикового максимуму (LGM) тигра та рештки інших місцевих ссавців та рептилій Палавана».

    Всі артефакти датуються останнім льодовиковим періодом (від 20000 до 25000 років тому). Радіовуглецевий аналіз показав, що цю печеру заселили в ту саму епоху.

    Це дивовижне відкриття підтвердило результати ранніх розкопок, автори яких стверджували про плейстоценове заселення Піландука. Крім цього, завдяки розкопкам експерти вкотре підтвердили дані щодо змін поведінки сучасних людей у ​​пошуках їжі, що населяють різне тропічне середовище на островах Південно-Східної Азії.

    «Що примітно, печера Піландук має археологічні дані, що найбільш добре збереглися, з усіх місць на Філіппінському архіпелазі. На Філіппінах не так багато знахідок, що збереглися, з максимуму останнього заледеніння, тому що багато з них були занурені під воду, коли берегова лінія і рівень моря опустилися», – додав археолог.

    Джерело: mb.com.ph