Meta офіційно анонсувала нову систему акаунтів – вони працюватимуть у метавсесвіті

    271

    Компанія Meta оголосила про офіційний запуск нової системи облікових записів — акаунтів Meta та профілів Metа Horizon. Обидва згодом прийдуть на зміну особистим обліковим записам у соціальних мережах Facebook та Instagram, які раніше використовувалися для входу до системи віртуальної реальності.

    Для доступу до метавсесвіту нових і старих власників пристроїв віртуальної реальності доведеться реєструвати акаунти Meta — їх можна буде створювати на базі облікових записів у Facebook та Instagram. Користувачі логінів Oculus збережуть можливість використовувати цей спосіб входу до системи до 1 січня 2023 року. Компанія запевнила, що на час переходу за клієнтами залишиться доступ до всіх попередніх покупок та завантажень на платформі віртуальної реальності.

    Підключати аккаунти, що входять до Meta соцмереж не потрібно, проте така можливість є – це розширить досвід метавсесвіту, дозволивши запускати прямі трансляції, обмінюватися повідомленнями і швидше розширювати базу передплатників. Для створення облікового запису Meta знадобиться гарнітура віртуальної реальності та остання версія програмного забезпечення Oculus. Акаунт Meta Horizon Profile замінить існуючий обліковий запис Oculus – профіль стане центром всього, що пов’язано з аватаром метавсесвіту, і тут це буде щось схоже на соціальну мережу у віртуальному просторі. А “друзі” з метавсесвіту тепер будуть називатися “передплатниками” (Followers), тобто Horizon World стане свого роду аналогом Instagram.

    Налаштування конфіденційності у віртуальному просторі будуть доступні у трьох режимах: «Відкритий для всіх», «Друзі та сім’я» та «Соло» — залежно від вибраного варіанта визначається, хто зможе знаходити в обліковий запис користувача та підключатися до нього. За замовчуванням для дорослих вибирається усереднений варіант «Друзі та сім’я», а профілі неповнолітніх за замовчуванням будуть закритими.

    Джерело: TechCrunch



    • інші новини