Вчені розповіли, коли Сонце знищить Землю та інші планети

    309

    Експерти стверджують, що одного дня Сонце, єдина зірка Сонячної системи, буде змушена знищити навколишні планети, серед яких Земля.

    Зараз Сонце вважається молодою зіркою. Воно генерує величезну кількість енергії і є тепловим та світловим джерелом. Проте, одного разу через виділення енергії воно буде змушене знищити навколишні планети.

    Зокрема, йдеться про кінець Землі, Меркурія та Венери, внаслідок чого Сонячна система стане спустошеною. За розрахунками дослідників, Сонце вибухне протягом наступних 5 мільярдів років. Однак є нюанс – незрозумілий ступінь подібних руйнувань. Для з’ясування цього питання експерти виконали тривимірні гідродинамічні симуляції, які продемонстрували можливі наслідки поглинання планети Сонцем.

    За словами вчених, на це впливає розмір планети та стан зірки. Є думка, що, на відміну від Венери та Меркурія, Сонце не зможе повністю поглинути Землю через її розміри. Тим не менш, навіть у цій ситуації наша планета буде непридатною для життя, тому що Сонце втратить весь водень через входження у фазу червоного гіганта. При цьому розкладі подій відбудеться багаторазове розширення кордону Сонця та поглинання всього, що зустрінеться йому на шляху.

    Поглинена ним планета може бути втягнута на більш вузьку орбіту і бути нею повністю поглиненою. Є припущення, що після цього з’явиться можливість створення нового світу. Насамкінець дослідники зазначили, що Сонцю приблизно 4,57 мільярда років, тобто воно досягло середнього періоду свого життя. На їхню думку, саме цим обумовлена ​​сонячна активність, що триває. Приблизно за 5 мільярдів років настане смерть і, можливо, знищення нашої планети.

    Джерело: bgr.com



    • інші новини