Колишній глава служби безпеки Twitter заявив, що компанія приховує правду про боти на платформі

    126

    Колишній глава служби безпеки Twitter Пейтер Затко (Peiter Zatko) направив до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), Мін’юст та Федеральної торгової комісії (FTC) США 84-сторінковий документ, в якому повідомив, що адміністрація соцмережі вводить регулюючі органи в оману щодо свого захисту від хакерів та спам-акаунтів.

    Експерт, зокрема, заявив, що неодноразово попереджав роботодавця про плачевний стан кібербезпеки платформи: більше половини серверів Twitter, за його словами, працюють під управлінням застарілого та небезпечного ПЗ. Це не дозволяє сервісу забезпечити достатньо надійний захист від кіберзлочинців та спамерів.

    Пан Затко стверджує, що пріоритетну увагу керівництво платформи приділяє не зменшенню спаму, а зростанню бази користувача. Зокрема, топ-менеджерам було призначено індивідуальні бонуси у розмірі $10 млн, і їхня виплата залежала лише від числа щоденно активних користувачів Twitter, але не від скорочення спаму. Більше того, керівництво компанії просто не має ресурсів, щоб достовірно визначити кількість ботів на платформі.

    Питання про кількість спам-акаунтів у Twitter стало ключовим при відмові Ілона Маска (Elon Musk) виконати своє зобов’язання про покупку соцмережі. Після того, як стало відомо про подання паном Затком цього документа, юристи Маска викликали колишнього голову служби безпеки платформи до суду. Про звільнення Затка стало відомо минулого січня — представник компанії сьогодні пояснив це його «неефективним керівництвом і низькою продуктивністю праці», повідомляє Reuters.

    Інтереси експерта представляє особисто Джон Тай (John Tye), засновник організації Whistleblower Aid, яка надає підтримку інформаторам. Юрист наголосив, що його підзахисний почав співпрацювати з владою ще до того, як пан Маск вперше оголосив про свій інтерес до активів Twitter.

    Джерело: Reuters



    • інші новини